Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Θα την...ξεπετάξουμε κι αυτήν τη χρονιά!

Τα νέα από την πρώτη μέρα στο σχολείο:

-Μπαμπά στον αγιασμό καθόμασταν πολλή ώρα και ακούγαμε ένα σωρό άτομα. Μίλησαν καθηγητές και κάποιοι επίσημοι. Δεν ακούσαμε τίποτε.

-Είχε πρόβλημα το μεγάφωνο;

-Οχι δεν καταλαβαίναμε και βαριόμασταν. Μας είχαν όρθιους και κοιταζόμασταν μεταξύ μας.

Η καλή μέρα από τον αγιασμό φαίνεται. Αμα κάνουμε αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο, χωρίς εκπλήξεις, χωρίς να ξεφύγουμε από εγκυκλίους και παραδόσεις (γραπτές, προφορικές, κοινοποιημένες, εθνικές, τοπικές, εκπαιδευτικές, διοικητικές) τότε πότε θα έρθει το καλοκαίρι ούτε που θα το καταλάβουμε. Η συνταγή είναι κλασική. Τουτέστιν Αγιασμός-βιβλία-κανόνες για μαθητές-μοιραριά για καθηγητές-πρώτες απουσίες-παρέλαση 28ης-εκδρομή-διαγωνίσματα-βαθμοί-παρέλαση 25ης-βαθμοί-εκδρομή-αποβολή μαθητή-βαρεμάρα καθηγητών-εξετάσεις-ουφ τέλος καλό όλα κακά.

Ευτυχώς στα ΚΠΕ δεν έχουμε αγιασμούς. Κατά έναν παράξενο τρόπο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που μας επισκέπτονται, φωτίζονται χωρίς τη διαμεσολάβηση των επι της γης εκπροσώπων του αγίου πνεύματος. Το κυριότερο δε και το πιο αποκαλυπτικό είναι όλα βαίνουν καλώς χωρίς τη δημόσια ανάγνωση των γραπτών αξιωματούχων της περιοχής ή της πρωτευούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: