Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Διακοπές στο πεδίο


Καθώς τελειώσαμε σήμερα το έργο μας στα ΚΠΕ (λέμε τώρα...) και σε λίγο θα αρχίσουμε διακοπές στο...πεδίο, ας έχουμε στο νου μας: " Οχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές". Φροντίστε εκεί που θα πάτε να αφήσετε μικρό αποτύπωμα, να κάνετε "ηθικές" αγορές και να συναλλάσεστε με "ηθικές" επιχειρήσεις.

Οσοι και όσες έχετε διάθεση στείλτε κανένα σχόλιο. Απο το Σεπτέμβρη το μπλογκ θα βγει μπροστά. Ας πούμε ότι τώρα διανύει δοκιμαστική περίοδο...

Η φωτογραφία από το χειμώνα για να θυμόμαστε πόσο καλά περάσαμαν!

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Οι διαδρομές της μπλούζας




Η ιδέα έπεσε σε μια πεζοπορία. Η Ζωή δέχτηκε και τα δύο μπλουζάκια τυπώθηκαν. Ποιό είναι το οικολογικό αποτύπωμα των ΚΠΕ; Εγώ (ο Στέλιος ) από το ΚΠΕ Φιλίππων και η Ζωή από το ΚΠΕ Παρανεστίου φορέσαμε τα μπλουζάκια κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Μακρινίτσα. Κάποιοι αναρωτήθηκαν που αποσκοπεί η πρωτοβουλία, άλλοι συμφώνησαν, ορισμένοι αστειεύτηκαν και τέλος υπήρχαν και μερικοί που "ξύνισαν". Την απάντηση στην ερώτηση ας τη δώσει ο καθένας και η καθεμιά από μας που εργαζόμαστε στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


Τα μπλουζάκια θα ταξιδεύουν μέσα από συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετέχουν σε μια άτυπη...μπλουζοδρομία. Στόχος είναι να προβληματιστούμε για το αποτύπωμα των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων μας! Αυτό είναι μάλλον η κορυφή του παγόβουνου. Η βάση αφορά περισσότερο το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που παρέχουμε. Ίσως αναστοχαστικά πρέπει να δούμε το ρόλο μας στα ΚΠΕ. Μακάρι ο δικτυακός αυτός τόπος να αποτελέσει ένα μικρό βήμα διαλόγου μεταξύ μας.


Προς το παρόν οι μπλούζες ξεκίνησαν το ταξίδι από τη Δράμα προς Κόνιτσα (Γιώργο) και Όλυμπο (Μιχάλη). Είναι στο χέρι των συναδέλφων να μεταφέρουν το μήνυμα όπως κρίνουν. Nα φορέσουν τη μπλούζα στο ΚΠΕ ή να την κρεμάσουν στο γραφείο τους ή να τη βάλουν σε ένα σεμινάριο και κατόπιν να τη δώσουν σε άλλο/άλλη συνάδελφο. Κάθε φορά που κάποιος/κάποια παίρνει τη μπλούζα μας ειδοποιεί γράφοντας ένα σχόλιο.